STOFA COSTUMULUI LA COMANDA

La realizarea unui costum, blazer, sacou sau pantalon comanda, indiferent daca este casual, business, cocktail sau de ceremonie, alegerea stofei are un rol esential in look-ul final al tinutei bespoke sau made-to-measure si, de aceea, in timpul sesiunii de consultanta online sau in timpul programarii la masuri, consultantul nostru va recomanda cea mai buna stofa in functie de anotimp, eveniment, conformatia corpului, masurile antropometrice, cod vestimentar si stil personal. 

In atelierul maistrului croitor Anghel Constantin vei gasi tinute masculine manufacturate exclusiv in Romania din stofe de calitate premium provenite de la cele mai prestigioase tesatorii din Italia si Marea Britanie pe care le vei gasi si in atelierele specializate in croitoria masculina la comanda din intreaga lume.

Pentru a intelege cat mai usor detaliile tehnice ale stofelor, te familiarizam cu cativa termeni pe care ii vom folosi in timpul discutiei asistate de consultantul nostru de stil masculin:

  • Identitatea stofei. Comandam metrajul aferent tinutei tale direct la tesatoriile din Italia sau Marea Britanie in functie de producatorul ei (Holland & Sherry– UK, Vitale Barberis Canonico– Italia, Carnet– Italia, Fratelli Tallia di Delfino– Italia, Lanicifio F.lli Cerruti– Italia) pe baza unui cod unic pe care il vei gasi pe spatele mostrei de material alaturi de gramajul, compozitia si finetea tesaturii. Spre exemplu, pe baza aceluiasi cod unic, peste cativa ani poti completa tinuta cu inca o pereche de pantaloni.
  • Compoziţia stofei este afisata pe spatele fiecarei tesaturi din cataloagele producatorilor de stofe disponibile la Anghel Constantin Tailoring. Astfel, poti alege dintre mii de variante de stofe 100% naturale din lana, stofe fine Super 110, Super 130 sau Super 150, mohair, matase, bumbac, in sau canepa.
  • Culoarea tesaturii. In functie de momentul zilei cand intentionezi sa poti tinuta la comanda, culorile recomandate difera dar ai de unde alege, paleta de culori este varianta de la culori clasice pentru garderoba masculina (bleumarin, gri, antracit, albastru) la culori puternice (lila, roz, verde, rosu, burgund, caramiziu, bleu ciel, fucsia).
  • Textura stofei si modul de tesere. In atelierul nostru, stofele sunt organizate in cataloage cu mostre de tesaturi, fiecare catalog continand sute de variante de stofe uni, cu dungi, carouri, texturi pied-de-coq, houndstooth, herringbone, birdseye sau sharkskin. Modul de tesere determina gradul de eleganta al stofei.
  • Finisajul/ Luciul stofei Eleganta unei tinute masculine este determinata de gradul de luciu natural al stofei. Daca la tinutele de ceremonie este recomandat sa alegi o stofa cu grad de luciu mediu, pentru tinute de zi optezi pentru stofe cu finisaj mat.
  • Gramajul stofei ne spune pentru ce sezon este recomandata stofa. Astfel, pentru o tinuta de zi cu zi, recomandam un gramaj all season de 270 gr/ml iar pentru un blazer de vara 230 gr/ml.

 

Stofele F.lli Tallia di Delfino in Romania | Anghel Constantin Tailoring

Stofele italienesti F.lli Tallia di Delfino in Romania pentru costume business, de ceremonie realizate la comanda, bespoke sau made to measure.

Stofele Holland & Sherry in Romania | Anghel Constantin Tailoring

Stofele englezesti Holland & Sherry in Romania pentru costum, sacou, blazer, pantaloni din lana, mohair, matase, in sau bumbac.

Stofele Lanificio Cerruti in Romania | Anghel Constantin Tailoring

Alegand stofele Lanificio Cerruti prezente acum in Romania vei experimenta cu texturi si culori vii pentru costumele de ceremonie cat si pentru cele office.

Stofe italienesti Carnet | Anghel Constantin Tailoring

Stofe italienesti Carnet din lana, lana Super 100, Super 120, in, mohair sau bumbac , ideale pentru costumele din garderoba unui gentleman in Bucuresti.

Stofele Vitale Barberis Canonico in Romania | Anghel Constantin Tailoring

Gasesti stofele italienesti Vitale Barberis Canonico in Romania care se remarca prin finetea tesaturilor, fiind unul dintre cei mai apreciati producatori.