Croitorii Anghel Constantin Tailoring

Povestea Anghel Constantin Tailoring incepe cu Anghel Constantin care, la 14 ani, cosea pentru prima dată. La 17 ani castiga premiul „Degetarul de aur” iar la 22 ani devine maistru croitor. Iata ca in cei peste 40 de ani de experienta in croitorie, locul de munca s-a transformat în pasiune.

Desi cel mai tanar croitor din echipa dedicata costumelor barbatesti la comanda a intreprinderii mestesugaresti  Sarguinta, in 1979 devine maistru croitor adica cel care coordona activitatea croitorilor la comanda din intreprindere- croit, cusut, probe, controlul calitatii, finisaj, clienti, furnizori.

Dupa Revolutie, in 1992, deschide propria afacere pastrand domeniul de activitate- costume la comanda.

Incepand cu anii ’90, ca urmare a deschiderii pietelor, invazia confectiilor din Asia a avut un impact major asupra producatorilor interni de îmbracaminte tinand cont de preturile de dumping practicate de acestia dar pe termen mediu si lung concurenta a fost benefica deoarece clientul a putut experimenta calitatea aferenta fiecarui pret. In acest context, valorificarea experientei în aceasta meserie a devenit posibila exclusiv prin promovarea calitatii- tesaturi din fibre naturale de la cei mai buni producatori mondiali, accesorii de calitate, atenție la detaliu, promovarea unei etichete vestimentare masculine atemporale, implicarea clientului in realizarea costumului sau camasii prin posibilităti multiple de personalizare, cunoasterea tendintelor in moda masculina, asigurarea unei experiente memorabile clientului, toate la un pret corect.

In prezent, observam cu placere interesul si aprecierea in crestere pentru meserii si manufactura de calitate. Multi clienti sunt curiosi si fascinati sa vada cum se croieste manual un sacou doar din centimetru si formule, cum se monteaza manual o maneca la un sacou sau cum se face un buzunar ceea ce ne bucura si ne sporeste increderea in a promova calitatea si a ne face in continuare cu pasiune și mandrie meseria de o viata.

Astfel, va asteptam cu drag in atelierul nostru pentru a cunoaste oamenii din spatele costumelor, camasilor si pantofilor barbatesti si pentru a vedea croitorii la lucru!